Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen:

 

Online kopen

 

Vraag: Hoe weet ik dat Solar Gold een betrouwbare partij is?

Antwoord: Solar Gold doet alleen zaken met de grootste erkende partijen uit de wereld van de goud- en zilverraffinaderijen. De leveranciers voor de goud- en zilverbaren zijn Argor-Heraeus en Umicore. Deze partijen zijn aangesloten bij the London Bullion Market Association. De London Bullion Market Association levert enkel goud- en zilverbaren met een zuiverheid van minimaal 999.9 per 1000 eenheden die de London Good Delivery Status kennen.

 

Vraag: Wat is de London Bullion Market Association?

Antwoord: De London Bullion Market Association is een internationaal samenwerkingsverband tussen de meeste goudhoudende centrale banken, investeringspartijen uit de private sector, mijnbouwbedrijven, producenten en raffinaderijen uit de goud en zilvermarkt. Deze handelsassociatie ziet toe op de kwaliteit van de goederen die geleverd worden op de goud- en zilvermarkt. Voor meer informatie: zie ook de website van de LBMA.

 

Vraag: Wat is de London Good Delivery Status?

Antwoord: De London Good Delivery Status is een certificering voor goud- en zilverbaren, bestaande uit een strenge reeks van regels waaraan het te leveren product dient te voldoen. Deze regels hebben onder meer betrekking op de giet en smeltprocedure, het gewicht en de opslag en levering. Meer informatie over dit reglement kunt u terugvinden op de pagina van de LBMA over de Good Delivery Rules.

 

Vraag: Ik koop liever niet via internet voor grote bedragen. Kan ik ook via een andere weg bij Solar Gold bestellen?

Antwoord: Dat is mogelijk. Neemt u van maandag tot en met vrijdag telefonisch contact met ons op tussen 09.00 uur en 18.00 uur via het telefoonnummer 085 – 009 09 40.

 

Prijzen

 

Vraag: Hoe wordt de prijs van de producten bij Solar Gold vastgesteld?

Antwoord: Op basis van de prijs van futures op de edelmetalenmarkt worden de prijzen van de producten continu aangepast. Daardoor heeft u altijd actuele prijzen. De prijzen die u ziet kunnen gedurende de dag veranderen door koersstijgingen en koersdalingen.

 

BTW (Belasting)

 

Vraag: Ben ik verplicht om BTW te betalen?

Antwoord: Gouden baren en munten zijn vrijgesteld van BTW. Over de zilveren en platina baren betaalt u 21% BTW. De meeste zilveren munten die Solar Gold aanbiedt, die in het land van herkomst als wettig betaalmiddel worden aangemerkt, worden als verzamelobject gezien en vallen daardoor onder de zogenoemde “margeregeling”. Meer informatie over de margeregeling en de vrijstelling van beleggingsgoud vindt u op de volgende pagina’s van de Belastingdienst:

Margeregeling

Beleggingsgoud

 

Bestellen

 

Vraag: Hoe plaats ik een bestelling?

Antwoord: U voegt via onze Webshop de producten die u wilt bestellen toe aan uw winkelwagen. Vervolgens kiest u voor “Doorgaan naar kassa”.  U vult uw naam en adresgegevens in, kiest uw verzendmethode en kiest voor “Plaats bestelling”. Vervolgens nemen wij binnen 24 uur contact met u op over de bestelling. Onder het menu Bestellen en betalen vindt u meer informatie. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via e-mail op contact@solargold.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur via het telefoonnummer 085 – 009 09 40.

 

Vraag: Kan ik ook vanuit het buitenland bestellen?

Antwoord: Ook bestellen vanuit het buitenland is mogelijk. Het afleveradres dient zich wel in één van de landen van de Europese Unie te bevinden.

 

Registratie

 

Vraag: Hoe weet ik of mijn gegevens veilig zijn als ik registreer via de website van Solar Gold?

Antwoord: Solar Gold houdt zich aan de WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens). Zo bent u er zeker van dat uw gegevens niet onrechtmatig met derden gedeeld worden. Voor meer informatie, zie ook de pagina over de WBP van het College Bescherming Persoonsgegevens.

 

Vraag: Hoe maak ik een account aan op de website van Solar Gold?

Antwoord: Zodra u een order plaatst, krijgt u in het Betalingsscherm de optie “Maak een account aan voor toekomstig gebruik” te zien. Vink deze optie aan en uw gegevens worden automatisch geregistreerd voor toekomstig gebruik. U wordt automatisch ingelogd.

 

Betalen

 

Vraag: Hoe kan ik betalen?

Antwoord: U kunt bij Solar Gold betalen via Internetbankierensysteem van uw bank of via een handmatige overboeking via uw bank.

 

Vraag: Wat zijn het rekeningnummer en de tenaamstelling van Solar Gold?

Antwoord: Het rekeningnummer is NL52 RABO 0157 0318 37 ten name van Solar Gold te Groningen.

 

Levering

 

Vraag: Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Antwoord: Uw bestelling wordt geleverd zodra uw betaling is ontvangen. Doorgaans ontvangt u uw bestelling binnen 5 tot 10 werkdagen, afhankelijk van de levertijd van het product. Een indicatie van de levertijd vindt u terug op de pagina van het product, onder “details”

 

Vraag: Worden alle bestellingen verzekerd verzonden?

Antwoord: Alle bestellingen die door Solar Gold worden geleverd, zijn 100 procent verzekerd tegen verlies, beschadiging en diefstal tijdens transport. Zo bent u zeker van een betrouwbare levering.

 

Advies

 

Vraag: Kan ik een persoonlijk adviesgesprek krijgen?

Antwoord: Neemt u contact met ons op via e-mail naar contact@solargold.nl of per telefoon op werkdagen tussen 9.00 uur en 18.00 via het telefoonnummer 085 – 0090940.

 

Inkoop

 

Vraag: Koopt Solar Gold ook goud en zilver in?

Antwoord: Kijkt u voor meer informatie over wat wij inkopen op onze pagina Inkoop en voor actuele prijzen onder het menu Inkoopprijzen. Solar Gold behoudt zich het recht voor inkoop te weigeren.

 

Overig

 

Vraag: Mijn vraag is nog niet beantwoord.

Antwoord:Wij kunnen ons voorstellen dat uw vraag hier niet is terug te vinden. Neemt u gerust contact met ons op via mail op contact@solargold.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9.00 uur en 18.00 uur via het telefoonnummer 085 – 009 09 40.

 

Vraag: Mag ik afbeeldingen en informatie op de website van Solar Gold gebruiken voor educatieve doeleinden?

Antwoord: Het is niet mogelijk beeldmateriaal en informatie van de website van Solar Gold te gebruiken, te kopiëren of te verspreiden zonder voorafgaande toestemming van Solar Gold. Neem voor meer informatie contact met ons op.